home  
   
 
home
Mental Support Programma
Impact Support Programma
Psychotraumadienstverlening
Het MHC-team
Contact

Mental Support Programma

Voor professionals die langdurig in emotioneel belastende omgevingen moeten werken is specifieke en concrete aandacht nodig om de draaglast en draagkrachtverhouding goed te beoordelen. De MSP-methodiek werkt programmatisch en preventief om psychische uitval (zoals bij burnout of PTSS)  te voorkomen.  
Het MSP werkt als een soort “psychische APK-check”: De medewerker wordt door onze gedragsdeskundigen ge├»nterviewd en beoordeeld naar zijn/haar vitaliteit en vermogen om adequaat te blijven in de taakinvulling.
In de praktijk wordt dit periodiek te houden interview veel gebruikt als een consult om te kijken welke aanbevelingen of strategie nodig is om effectief te blijven in de professionele rol. Het interview is vertrouwelijk en te plaatsen onder ons beroepsgeheim. In formele zin wordt er geen diagnose gesteld maar een constatering uitgesproken. In overleg met de professional wordt aan het einde van het interview gekomen tot een constatering en doel voor de komende periode.
Constateringen na een MSP interview kunnen zijn: “Kan effectief Doorgaan,”Mag  Anders doorgaan/Bijstellen” of “Zou Begeleiding kunnen gebruiken”*.  
(*Bij Post-Traumatische Stress Syndroom zullen onze psychiaters/gedragsdeskundigen met de professional in overleg treden welke vervolgstappen nu te verkiezen zijn. De werkgever wordt in die gevallen door de professional zelf geinformeerd)